NERVE – Jeanne Ryan

2
Vey is geselecteerd om mee te spelen in NERVE, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait bij NERVE om durven en je grenzen verleggen. De spelmakers blijken Vey goed te kennen. Ze wordt verleid met prijzen die van haar ThisIsMe-pagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld aan de perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian. In het begin is het spel geweldig: Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds riskantere uitdagingen aan te gaan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een drastische wending en het is alles of niets voor Vey.

Verhaallijn
Maak kennis met het spel NERVE. Het spel wordt live uitgezonden, en alles draait om opdrachten. Om durven, je grenzen verleggen. Bovendien word je rijkelijk beloond met die opdrachten. Vey besluit mee te doen, en wordt gekoppeld aan de knappe Ian. In het begin vinden ze het beide geweldig. Ze krijgen veel fans en de opdrachten zijn doenbaar. Maar het spel draaft door en wil steeds meer voor de prijzen die Vey en Ian (en de andere deelnemers) willen. En dan slaat het noodlot toe voor Vey….

NERVE was een verhaalijn waar ik van heb gesmuld! Ik wist zeker dat ik dit boek goed zou vinden. Het hele idee is fantastisch., en de uitwerking ook. Het spel wordt langzaam aan opgebouwd, net als het verhaal. Dat geeft wel het feit dat je steeds nieuwsgieriger wordt naar het einde toe. Ook draait het verhaal niet alleen om het spel. Van Vey’s priveleven maak je nog een groot deel mee, hoe haar omgeving omgaat met NERVE bijvoorbeeld. Dat is wel een goed aspect aan het boek, zeer zeker.

Personages
Ik vond ze goed. Vey is iemand die heel veel twijfelt maar uiteindelijk wel toegeeft. In haar plek zou ik ook niet direct ja zeggen, denk niet dat ik ooit ja zou zeggen. Maar dat terzijde. Vey’s beste vriendin is een regelrechte dramaqueen. Ik irriteerde me soms wel aan haar. Ze wil het goed voor Vey maar nooit beter dan haar, want dan zijn er problemen. Daar krijg ik het af en toe wel van. Ik vond uiteindelijk dat de personages goed in elkaar zaten, ieder had zijn eigen karakter en doen en laten. Dat maakt een verhaal vaak wel completer.

Schrijfstijl
Zoals ik al eerder zei is het boek goed opgebouwd. Naarmate het einde worden de opdrachten ook steeds heftiger en erger. En dat zorgt er juist voor dat het alsmaar spannender wordt en je dus steeds meer wil weten wat er gaat gebeuren. Ik was af en toe helemaal van de wereld toen ik dit boek las. Je wordt er gewoon in gesleurd dat het niet normaal is. Complimenten voor Jeanne Ryan. En het boek zet aan tot verder lezen. Die keuze kan je soms niet zelf maken, soms is het te spannend en blijf je maar lezen. Geen goed idee om dit boek voor je bedtijd te lezen, want veel slapen ga je niet vrees ik.

Lay-out
De cover is modern en futuristisch, wat uiteindelijk ook wel een beetje bij dit boek hoort. Het wekte meteen mijn nieuwsgierigheid, en zelfs al kende ik het boek niet zou ik toch echt wel nieuwsgierig worden. Zeker na de achterflap te lezen.

Conclusie
NERVE is een boek over grenzen verleggen voor soms verschrikkelijke opdrachten. Het is goed geschreven, spannend. Ik heb hiervan genoten tot de laatste letter. Het is spannend opgebouwd, het verhaal zit goed en er zijn verschillende personages. Dat zorgt dat het allemaal nog net iets complexer wordt. Goed boek, aanrader!

Cijfer: 8,5
xxx Nikita

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s