Little things to enjoy ~34~

Hoi allemaal! Ik zeg het zo vaak, dat het belangrijk is om van kleine dingen te genieten in het leven! Al is het maar die lekkere maaltijd, het feit dat je een supermooi liedje hebt ontdekt of een complimentje wat je onverwachts kreeg. Als het je blij maakt en gelukkig maakt, geniet er gewoon van. Want op het einde van de dag, zijn dat de dingen die het meest uitmaken!

DSC_5963

1. Vroeg klaar met mijn blogwerk!

Vorige week had ik het principe van een to-do-lijstje voor de eerste keer toegepast. Ik had alle blogposts die geschreven moesten worden opgelijst, zodat ik ze kon schrappen als ik ermee klaar was. Het afstrepen werkt enorm motiverend, maar ook was ik daardoor vroeg klaar met al mijn blogwerk. Ik keek zaterdagavond op de klok en zag dat het nog maar iets van 20u of 21u was en daar werd ik wel blij van. Mijn zondag was namelijk zo goed als leeg.

2. Aan een stuk door gelezen in NERVE
Zondagmiddag heb ik iets gehad wat ik al een hele tijd niet had gehad. Wat ik wel gemist had. Het in de ban zijn van een boek. Dat je de hele wereld om je heen vergeet en alleen maar in de wereld van je boek zit. Ik had dat toen ik in NERVE aan het lezen was. Mama skypet altijd met tante en nonkel, en ik was op kamer aan het lezen. Als de skype uitgaat, dan gaat mama altijd rond om iedereen afscheid te laten nemen en elkaar een fijne avond te wensen. Ik had pas door dat het tijd was toen ze ook werkelijk daar was. Ik was zo in de ban van mijn boek dat ik de tijd uit het oog verloor. En je weet niet hoe blij ik ben dat ik dat gevoel weer eens mocht voelen.

3. Examens studeren gaan goed!
Ook die periode is inmiddels aangebroken, hoewel ze als deze blogpost gepubliceerd is al voorbij zijn. Ik had mijn samenvatting voor mijn eerste twee vakken al af, en liet me zoals gewoonlijk opvragen. Ik kon bijna alles meteen vanbuiten. Mijn studeerwerk had dus echt wel zijn vruchten afgeworpen. Je snapt dat ik daardoor wel hele goede moed krijg voor de examens!

4. Lachen met leerkrachten
Ik hou van mijn school, dat is inmiddels geen geheim meer. Vanwege mijn opleiding. Maar het is niet alleen mijn opleiding die mijn school zo leuk maakt. Het zijn ook wel de leerkrachten. Bij ons in de les wordt er geregeld wel eens goed gelachen doordat de leerkracht er weer een grap tussendoor gooit of een keer een verhaal vertelt wat er ooit al een keer gebeurd is. Met onze leerkrachten kan je wel eens lachen of zelfs grappen uithalen. Zolang ze binnen de perken blijven, blijven onze leerkrachten ook wel goedgezind en dat is wel fijn. Het maakt het schoolleven voor ons ook wel aangenamer.

5. Onverwoestbaar optimisme
Dinsdag was een dag vol dingen die misliepen. De bus stopte niet aan de halte dicht bij school en reed in een keer door naar het station. En hij was door file al best laat, dus ik wist dat ik te laat zou zijn. Dat was nog maar het begin van de dag, er zijn wel meer dingen misgelopen. En een tijd terug zou ik compleet down zijn de hele dag. Maar dinsdag was ik zo optimistisch en blij dat het me allemaal niet uitmaakte. Ik hou wel van die visie. De afgelopen tijd was niet altijd makkelijk, en het leven zal nooit makkelijk zijn. Maar het heeft me sterker gemaakt en doen inzien dat ik moet genieten van momenten dat het allemaal super gaat. Want het kan zomaar omslaan.

6. Schilderwerk is af!
Vorige week vrijdag kon je mijn werk al bewonderen in mijn week-in-foto’s-post. Het gaat hier namelijk over die eclairs. En dat werk heeft samen met mij heel wat meegemaakt. Toen we begonnen met die opdracht, ging het met mij niet zo goed. Door de feestdagen die er waren geweest had ik het moeilijk. Met oma. En in het begin leek het compleet mis te gaan, ook met mij. Maar week na week, les na les, zagen ze er steeds beter uit. En met mij ging het ook steeds meer de goede kant op. Maar niet alleen dat. Die eclairs zien er best goed uit op mijn werk -al zeg ik het zelf- en ik ben zo trots op wat ik allemaal geleerd en bereikt heb. Dit is het resultaat van mijn knokken en doorzetten.

7.  Lachen op het examen
Het allereerste examen was donderdag, ik had er twee die dag. En de leerkracht die bewaakte is toevallig een van mijn favoriete leerkrachten. Ook het vak dat ze dit jaar geeft is mijn lievelingsvak. Illustratie dus, maar dat terzijde. We hebben na het examen en voor het tweede examen nog wel gelachen. Met de klas. Met de leerkracht. Mensen nemen examens altijd superserieus, en ergens moet dat ook wel. Maar het kan ook iets losser. Het komt wel goed.

8. Bezorgdheid klasgenoten
Vrijdagochtend had ik rond 9u55 mijn mondeling examen Engels, en ik was op weg naar school met de bus om hem af te leggen. Alleen verliep de weg niet helemaal vlekkeloos. Het was op zich gewoon een week vol avonturen. Op een gegeven moment reden we langs een basisschool, en daar stak net een moeder met kind over die de bus niet had gezien. De bus kon nog net remmen, het scheelde denk ik maar twee centimeter tussen kind en bus. Ik was enorm hard geschrokken. Door het remmen waren er op de bus wel gewonden, dus de ambulance is erbij gekomen. Het kind was gelukkig ongedeerd en die moeder ook. Ik ook, alleen heeft mijn voet die ik omgeslagen had een serieuze klap gevangen dus die doet wel weer pijn. Maar verder heb ik gewoon niks. Ik had dat aan de klas laten weten, want ik was bang te laat te komen op mijn mondeling. Dan kon er iemand de leerkracht verwittigen. Sommige klasgenoten die ik zag op school waren superbezorgd en blij dat er ik niks had. Het maakt die shock wel wat lichter. Het voelt goed als er mensen zo om je geven en blij zijn dat er niks met je gebeurd is.

9. Dierenliefde
Dit is iets wat gewoon wekelijks kan terugkomen, maar toch wil ik het benadrukken. De liefde die ik krijg van opa’s hond, van Jacqueline en Chacco. De liefde die ik krijg van andere dieren. Weet je, ik ben al heel mijn leven een dierenvriend. En dierenliefde maakt me op een andere manier gelukkig dan liefde van de medemens. De wereld zou toch niet compleet zijn zonder dieren. Ik ben blij dat ze er zijn.

xxx Nikita

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s