Wat deed ik deze week? ~1~

Hoi allemaal! Als je verbaasd bent om deze blogpost te lezen, dan heb je waarschijnlijk mijn mededeling vanmorgen gemist. Ik raad je dan ook aan om die eerst te lezen. Deze week was vrij druk door de laatste examens, ik begon ook wat stress te ervaren. Maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen! Maandag mag ik eindelijk mijn rapport raadplegen en daar ben ik blij om! Ik las veel doordat ik na een examen altijd vrij veel tijd over heb, ik maakte mijn zusje blij en was weer een keer onhandig. Of dat laatste nu mijn schuld is of die van Jacqueline, daar ben ik nog niet helemaal uit eigenlijk…

————————————————————————————————————————————————

ZONDAG 26 MAART 2017
Zondag is meestal een dag waarop ik lekker kan uitslapen, genieten van het weekend dat er bijna opzit en soms ook wel schoolwerk doen. Alleen niet deze keer! Mijn zusje werd namelijk 13 jaar! HIEP HIEP HOERA! Om dat te vieren gingen we samen naar de stad, een beetje quality time en heel veel genieten! Ook werd ik hyper in de boekhandel omdat ik ‘Bijzondere Vertelsels’ lag liggen. Ik had mijn zusje de dag ervoor stiekem al blij gemaakt met mijn zelfgemaakte kaart.Het doet goed om iemand zo gelukkig te maken.

2

 

MAANDAG 27 MAART 2017
Toen ik wakker werd, was ik echt nog bekaf. En vraag me niet hoe het komt dat ik amper heb geslapen in de nacht van zondag op maandag. Want ik weet het zelf niet. Maar de plicht roept, en in dit geval de examens nog wel! Dus ik ging naar school! Die dag had ik wiskunde en Nederlands. Helaas liep het niet allemaal even vlekkeloos. Toen ik mijn wiskunde-examen voor mijn neus kreeg, was alles weg. Black-out. Gelukkig kon ik voldoende kalmeren en kwam het grote deel wel terug. Ik heb het niet volledig verpest, misschien alleen de eerste oefening. Maandag werd mijn haar bijgeknipt, anders zou het volledig beginnen splitsen en dat wil ik niet. Nu is het weer gezond en wel! Ik begon die dag trouwens in ‘Verliefd-Verlaten’ van Henriëtte Hemmink.

3

DINSDAG 28 MAART 2017
Die ochtend kwam ik wat vroeger uit bed, het was een pijnlijke ochtend eigenlijk. Mijn zusje had bosklassen voor drie dagen, en die ochtend zou ze met mama naar het station gaan want ze zou vertrekken. Dat deed pijn, onze band is de laatste tijd wel echt hecht geworden. Ik hoop dat ze veel plezier heeft in ieder geval, ondanks ik haar echt wel mis. Na het afscheid ging ik naar school voor twee mondelingen. Frans en Mavo. Bij beide examens begon ik te praten en het bleef maar komen. Die gingen dus beide echt goed. Alleen bij Frans had ik een paar versprekingen, maar dat mag de trots niet drukken. Het was de dag dat ik bijna op de verkeerde trein zat, gelukkig werd ik op tijd gewaarschuwd door mijn intuïtie.

WOENSDAG 29 MAART 2017
Eindelijk het laatste examen! Weet je, ik ben iemand die enorm kalmeert van studeren. Maar ik heb gemerkt dat dit een zwaardere examenperiode was. Toch ben ik trots op wat ik heb gedaan. We hadden een paasevocatie en we hebben ons lokaal schoongemaakt. En nog een examen gemaakt natuurlijk. Kunstinitiatie. En ik vond het studeren wel moeilijk eigenlijk. Ik vind dat vak wel interessant, maar moeilijk om te studeren. Toch is het goed gegaan! Die middag heb ik met de kindjes van de onderburen eitjes geschilderd, wat uiteindelijk een soort paastraditie is. Ieder excuus om creatief te zijn grijp ik met plezier! Ik was wel blij met mijn tijgertje.

4

DONDERDAG 30 MAART 2017
Mijn eerste vakantiedag! Niet officieel, want de lagere scholen hebben nog school en niet iedereen heeft al vrij. Ik wel, mijn examens zitten erop. Het was lang geleden dat het kon, dus ik ging mee met opa en tante en mama naar de markt. Het was gezellig! En twee lekkere chocomelkjes gedronken natuurlijk. Die dag was het mysterie van het alarm in de Kruidvat. Telkens ik de Kruidvat in of uit ging, begon het alarm te piepen. Ik heb inmiddels mijn tas en kleding doorzocht, maar ben er nog altijd niet uit wat er nu voor heeft gezorgd dat het alarm bleef piepen. In de middag besloot ik croque monsieurs te bakken, en Jacqueline floot onverwachts en ik schrok. Je raadt het al, ik schoot uit en ik had me weer eens verbrand aan een gloeiend hete pan. Dus ik zit dit te schrijven met een pink volledig in compres en pleisters gewikkeld. Welkom in het leven van Nikita denk ik dan maar. Mijn bad die avond was wel super relaxend en veel schuim! Ik las trouwens een mooie 100 pagina’s in ‘Als geen ander’ van Una LaMarche!

5

VRIJDAG 31 MAART 2017
Het einde van de week alweer, morgen is het weekend! Vandaag besloot ik lekker lang uit te slapen, een stukje te lezen op bed en het gewoon allemaal rustig te doen. Ik ging mee om mijn broertje van school te halen en op de bus terug naar huis zag ik mijn schoolvriendin van de basisschool terug! Was een blij weerzien. Ik schrik altijd gewoon eerst een beetje als er een bekende op de bus zit. Dat is een typisch Nikita-trekje denk ik, maargoed. Het was in ieder geval fijn om bij te praten! En niet te vergeten, vandaag komt mijn zusje terug! En ik ben blij!

Wat zijn de plannen voor komende week?
Zaterdag is het bibliotheekdag, dus dan komt er weer een mooie lading boeken mijn kant uit! Zondag zit ik sowieso bij tante en nonkel, dat is zo de afspraak als het bibliotheekdag is geweest. En de dagen daarna heb ik eigenlijk nog niet echt iets gepland. Wel heb ik maandag rapport dus dat wordt spannend! Ik denk wel dat hij goed zal zijn, ik heb er een goed gevoel over. En ik ga veel lezen! Ik heb mijn leesflow een beetje teveel losgelaten en ik mis hem. Het is niet perse voor mijn boekendoel. Ik mis het echt, en dat vind ik niet leuk.

xxx Nikita

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s