Bibliotheek-bezoek! ~41~

Hoi allemaal! Elke drie weken breng ik een bezoekje aan het mooiste gebouw in onze gemeente, de bibliotheek! Om met een goed gevoel weer thuis te komen en weer leesvoer mee te hebben gebracht. Ik laat je weer zien welke boeken ik deze keer meenam!

Sarir 0%

Verlengde boeken:
1. Crossed – Ally Condie

Ik ben net begonnen in dit tweede deel! Heel veel vertellen kan ik niet, want het is een tweede deel in een reeks. De Unie bepaalt alles voor de inwoners. Hun liefde, eten, hun werk en hoe hun leven gaat lopen.

2. Wat jij niet ziet – Eric Lindstrom
Parker is blind, maar zeker niet dom. Ze doorziet mensen als geen ander en als je haar blindheid voor domheid houdt laat ze je vallen. Als ze haar ex plotseling terugziet reageert ze maar op een manier: ze negeert hem keihard. Ze heeft al zoveel aan haar hoofd. Trainen voor de loopwedstrijd, haar hoofd boven water houden bij haar overleden vader. Maar dat lijkt onmogelijk. Hoe meer ze denkt te weten wat de waarheid is, hoe meer ze beseft dat dingen anders zijn dan ze lijken.

3. Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry
Die titel alleen is een droom, maar een boek is meer dan de titel natuurlijk. Nighthale Books is een boekhandel die door veel mensen wordt bezocht. Emilia Nighthale is de dochter van de overleden vroegere eigenaar en haar vaders droom is dat die boekhandel blijft bestaan. Emilia vindt het echter een moeilijke zaak. Ook de klanten willen niet dat de zaak verdwijnt. Gelukkig heeft Emilia ook vrienden en vriendinnen en moet ze dit niet allemaal alleen aanpakken.

4. Het verhaal van Phoenix – Josh Stirling
Phoenix zit in een gesloten gemeenschap die niks liever wil dan stelen en bedriegen. Met haar gave manipuleert ze mensen makkelijk en is het allemaal kinderspel. Tot ze moet stelen van Yves Benedict. Haar gave lijkt niet meer te werken. Yves beweert zelfs dat hij haar soulmate is. Hij wil haar weghalen uit de gemeenschap. Voordat Phoenix het beseft, raakt ze in situaties terecht waar ze niet meer uitraakt…

4. Reboot – Amy Tintera
Ik had dit boek een hele tijd terug mee omdat ik het graag wou lezen, maar toen had ik een beetje genoeg van science-fiction. Om dit boek een eerlijke kans te geven zou ik het later herlezen. Toen ik het vandaag zag, besloot ik het nog een keer te proberen. Reboots zijn de sterksten op aarde. Hoe later ze terugkeren na hun dood, hoe sterker. Wren is met haar 178 minuten een van de sterkste Reboots die er is. Ze wordt gekoppeld aan Callum, die praktisch nog menselijk is. Ze moet hem opleiden, maar Callum is traag van begrijp en leert op een laag tempo. Wren heeft altijd gedaan wat ze moest doen, maar het zou wel de eerste keer zijn dat ze dat niet doet.

5. Het mes dat niet wijkt – Patrick Ness
Todd woont in een stadje, Herrie. Ieder levend wezen laat al zijn gedachten vrij, zonder het te willen. Daardoor is het nooit stil in het stadje. Tot Todd een meisje tegenkomt dat haar gedachten niet deelt. Ze is stil. In een stadje dat het woord stilte zelfs niet eens kent. De stad heeft hun dus leugens wijsgemaakt. Todd besluit uit de stad te vluchten, een tocht die levensgevaarlijk kan worden. Hier was ik al een hele tijd benieuwd naar, en ik weet niet wat me vandaag over die drempel heeft geholpen eigenlijk.

8. Ik zie je tussen de wolken – Maren Stoffels
Lauren gaat op stage in een ziekenhuis, dat heeft de schoolpsycholoog geregeld. Daar wordt ze gekoppeld aan Casper, een jongen met leukemie en hij is doodziek. Tot Lauren een andere kankerpatiënt ontmoet. Jasmijn. Ze is bloedmooi. Lauren voelt dingen die ze bij haar vriendje nooit heeft gevoeld. Jasmijn is zo mooi en zacht, en een meisje. Dit lijkt mij echt een heel bijzonder boek! Ik heb al lang gewacht op de dag dat ik dit boek een keer zou tegenkomen in de bib. Ik was zo blij toen ik het echt zag staan en het ging meteen mee in mijn mandje.

Sarir 0%

Nieuwe boeken:
1. Marina – Carlos Ruiz Zafon
Oscar Drai maakt een wandeling door het oude Barcelona. Hij ontmoet daar een kunstenaar. Zijn dochter Marina neemt Oscar mee naar een kerkhof, en om 10u ’s ochtends stopt daar een zwarte koets. Een vrouw die naar een graf gaat zonder naam, met een zwarte vlinder op. Het is een mysterie. Er begint een avontuur als Oscar en Marina proberen erachter te komen wat er aan de hand is. Dit lijkt mij een vrij spannend en goed boek eigenlijk!

2. The Sun is also a star – Nicola Yoon
Natasha en Daniel zijn twee verschillende mensen, beide studenten. Dat wel. Beide verwachten ze niet dat er iemand verliefd op hen zou worden of dat zij verliefd zouden worden. Tot ze elkaar ontmoeten. Er liggen miljoenen mogelijkheden voor hun neus, maar welke zal de waarheid worden? Ik wou dit boek al een tijdje lezen doordat ik ‘Alles wat je lief is’, best wel goed vond. Dus ik nam hem mee in het Engels. Ik had geen zin in wachten op de vertaling.

3. Onder de ketchupwolken – Annabel Pitcher
Zoe heeft een groot geheim. Ze leeft in een wereld van leugens, verraad en geheimen. Ze voelt zich heel erg verbonden met een grote crimineel uit Amerika. Stuart Harris. Hij wacht op zijn doodvonnis, en weet als geen ander hoe het is om zo te leven. Wanneer de wanhoop nabij is, schrijft Zoe hem een brief. Meer dan een, lange brieven. Dit boek werd al vaker als een goed boek bestempeld, en eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig ook.

4. It’s a wonderful life – Jesse Goossens
Anna mag niet mee met haar vrienden op reis, ze moet met haar ouders mee naar een plek dat volgens haar een groot gat is. Met twee straten, een kerk, begrafenisondernemers. Ze dacht nooit dat ze een mooie vakantie zou hebben. Toch ontmoet ze de meest verschillende mensen en leert ze heel veel. Over Ierse begrafenisrituelen, ze helpt het dak van het gemeentehuis herstellen. Ze dacht nooit dat ze zich zou thuisvoelen. Dit lijkt mij een heel bijzonder boek! De titel is Engels maar het is een Nederlands boek trouwens.

5. Antsy does time – Neal Shusterman
Antsy krijgt te horen dat zijn beste vriend Gunnar maar een half jaar te leven meer heeft. Hij besluit een maand van zijn leven te ‘doneren’. Tot hij bij Gunnar thuiskomt, steeds vaker merkt hij dat er iets niet klopt. Dit lijkt mij een heel bijzonder boek, ik kijk hier wel naar uit!

6. Kat over de drempel – Rachel Wells
Alfie de kat is dakloos. Zijn bazinnetje overleed waardoor hij eigenlijk aan zijn lot werd overgelaten. Hij kan niet wennen aan het leven op zichzelf, waar hij zelf eten en drinken moet zoeken om te overleven. De bewoners van de straat hebben hun eigen problemen, verdrietjes en gelukjes. En niet iedereen ziet Alfie even graag komen als straatkat. Maar Alfie brengt geluk terug in deze straat en brengt vriendschap mee. Ook dit lijkt me heel bijzonder!

xxx Nikita

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s