Verliefd/Verlaten – Henriëtte Hemmink

3
Elke dag na schooltijd fietst Fien door zijn straat. Maar niemand mag het weten. Haar maag trekt samen als ze zijn huis ziet. Van pijn, omdat ze Sam zo mist. Op een dag dwarrelen er donsveertjes voor haar voeten neer, vanaf de kerktoren. Een huivering glijdt langs haar rug. Dit kan helemaal niet! Ze lijken uit het niets te komen. Is het misschien een bericht van Sam?
Het blijft niet bij deze ene gebeurtenis. Steeds vaker lijkt het wel, alsof Sam haar antwoord geeft of een teken stuurt. Fien raakt er erg van in de war. Dat wordt nog erger als Tom, een hele leuke jongen uit de derde, aandacht aan haar gaat besteden. Hij wil zelfs met haar zeilen. Maar als Fien aan een boot denkt, dan denkt ze aan Sam. Samen met hem ging ze vaak naar het eiland waar de opa van Sam een atelier heeft. Op een dag gaat ze er toch met Tom kijken. En dan doen ze een verbijsterende ontdekking.

Verhaallijn
Fien fietst elke dag langs zijn huis. Van Sam. En elke dag weer doet het pijn. Sam is namelijk gestorven en ze mist hem. Op een dag wandelt ze langs de kerktoren en vallen er donsveertjes naar beneden. Hun teken. Dit kan Sam toch niet zijn? Of wel? Steeds vaker komt dit voor. Dan is er nog Tom. Hij besteedt aandacht aan haar, en wil met haar zeilen. Alleen deed ze die dingen altijd met Sam en voelt ze zich schuldig. Als ze bij het atelier gaat kijken vam Sam zijn opa -waar ze ook vaak samen kwamen- doet ze een schokkende ontdekking.

Ik vind dit een heel moeilijk boek om te recenseren. Het boek was niet heel spannend, ergens wel een beetje. Er zit een heel klein snufje spanning in de verhaallijn. Het boek is vooral ook pijnlijk, er zijn mensen die dit doormaken. En ik weet hoeveel pijn het kan doen. Daardoor raakte het boek me wel. Ergens heeft het boek wel een bijzondere verhaallijn. Want het is niet het zoveelste boek over een meisje dat het uitmaakt met haar vriendje of andersom en daardoor hem mist. Niet dat daar iets mis mee is trouwens, maar dit is anders. En dat maakt dit boek denk ik wel anders.

Personages
Die kwamen heel realistisch over. Ondanks het een oppervlakkig beschreven boek is vind ik. Fien voelde zich echt schuldig als ze met Tom ging zeilen. En ik denk dat veel mensen dat wel ervaren. En dan hoeft het niet perse je vriendje te zijn die overlijdt. Bij een familielid kan dit ook voorkomen. Dus ondanks alles denk ik dat dit wel een goed boek is als je net iemand bent verloren. De personages gaven het boek echt een realistischere wending, ondanks alles. Dus ik vond de personages heel goed! De opa van Sam was een van mijn favoriete personen. Hij zit echt vol met wijsheid.

Schrijfstijl
Het boek is vrij simpel en oppervlakkig geschreven, dat zei ik net al. En op sommige punten vond ik dat niet erg, maar soms ook wel. Bij zo’n boeken hoort emotie, diepzinnigheid en rakende momenten. Ik denk dat dat het boek nog zoveel beter had kunnen maken. Maar ondanks alles vind ik het wel een vrij goed boek. Niet een van de beste die ik ooit las, maar wel goed.

Lay-out
De cover is mooi, simpel en passend. Hier had je zeker geen kleurcover op moeten zetten. Het blijft eenvoudig, en voor dat soort verhalen vind ik dat wel goed.

Conclusie
Ik vind dit wel een goed boek. Er zit wel enige emotie in, niet heel veel. Het paranormale is ook aanwezig en dat vind ik altijd leuk. Interessant zelfs eigenlijk. Het boek raakte me in zekere zin wel, niet altijd even hard. Ik raad het boek alsnog wel aan.

Cijfer: 7,5
xxx Nikita

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s